Ongedocumenteerden

Wat doen wij?

Stichting Victims Voices Victorious helpt ongedocumenteerden die slachtoffer zijn geworden van mensenhandel om uit deze gewelddadige onderdrukkende wereld te stappen en een beter leven op te bouwen. Ons doel is allereerst om de slachtoffers een veilige plek te bieden en basisbenodigdheden. Vanuit daar helpen we de slachtoffers juridisch en maatschappelijk. We bekijken wat er voor de slachtoffer mogelijk is juridisch hier in Nederland of wat de mogelijkheden zijn om weer terug te keren naar land van herkomst.

Door middel van ons uitgebreide netwerk, ervaring en expertise zijn wij in staat om deze kwetsbare groep te voorzien van een stem en hen te ondersteunen in hun zoektocht naar rechtvaardigheid en herstel. Dit werk is van onschatbare waarde voor de slachtoffers en de gemeenschap als geheel.

Stichting Victims Voices Victorious biedt ondersteuning op verschillende gebieden, waaronder medische zorg, psychologische hulp, juridische bijstand en onderdak.

Stg victims Voices Victorious biedt huisvesting en banen en ook hulp bij het vinden van meer huisvesting en werk via andere organisaties. Wij bieden slachtoffers van mensenhandel en uitbuiting informatie, advies, ondersteuning en bieden begeleiding aan mensen die dak- en thuisloos zijn geworden, waaronder slachtoffers van mensenhandel.

Stichting Victims Voices Victorious heeft wekelijkse bijeenkomsten voor de slachtoffers. 

Er worden lessen gegeven in de Nederlandse taal, 

De slachtoffers worden gecoached en ondersteund bij hulpvragen.

De slachtoffers krijgen individueel psychologische ondersteuning van onze psycholoog.

De slachtoffers worden voorzien van voedsel.

Er wordt informatie aan de slachtoffers gegeven ook van hulpverleners (bijv. een advocaat).

Stichting Victims Voices Victorious is actief in het bewustmaken van de maatschappij dat dit soort gruwelijke praktijken plaatsvinden. Dit doen we onder andere via social media en op de Nederlandse televisie. Hierbij is het prioriteit om slachtoffers bekend te maken dat onze organisatie hulp biedt en ook om toekomstige slachtoffers te voorkomen door tips,  advies en informatie te geven. 

 

Samenwerken met ViVV

Samenwerken met VIVV Om mooie doelen te realiseren is het belangrijk om samen te werken. Dit staat dan ook centraal bij Stichting VIVV. Wij ontmoeten graag mensen van diverse bedrijven en instellingen om onze doelstellingen te kunnen behalen. Hebben we jou nog niet gesproken? Neem gerust contact met ons op.