Testimonial

Verhalen van slachtoffers

Verhalen van onze slachtoffers

Met dit platform willen we onze slachtoffers een stem geven. Daarom zullen we hier hun indrukwekkende verhalen delen. Ook zullen we foto’s delen van onze slachtoffers om te laten zien waar zij dagelijks mee te kampen hebben.

 

 

Lees verder

3

Testimonial 1

Ik ben een slachtoffer van mensenhandel. Ik ben de oudste van 4 kinderen. Ik kom uit een extreem arm gezin. Vanwege de armoede hebben mijn ouders mij aan een andere familie gegeven, zodat zij voor me konden zorgen. De broer van de vrouw van het gezin heeft mij misbruikt. Ik was bang om het te vertellen. Maar uit angst zwanger te worden, vertelde ik het verhaal. Ze plaatsten mij uit huis.

Ik ontmoette vrienden met wie ik een kamer huurde. Ik moest een baan vinden om de huur te betalen. Ik vond een schoonmaakbaantje. Tijdens een catering opdracht ontmoette ik een vrouw die op me lette en mijn werk complimenteerde. Ze vond dat ik het goed deed. Zij vroeg me of ik beschikbaar zou zijn als ze een feestje organiseerde. Ik zei ja en was blij, we wisselden nummer uit. 

We hadden contact en ze vertelde me dat ze naar Europa zou gaan. Voordat ze echter zou gaan, zou ze nog een verjaardagsfeestje organiseren. Ze vroeg of ik wilde helpen. Ik was zo blij. Ik besloot hard te werken en er volledig voor te gaan. Ik werd er goed voor betaald. Na een maand zei ze te gaan vertrekken. Voor ze vertrok gaf ze mijn nummer aan een vriendin voor het geval er nog een feest georganiseerd zou worden, en mijn hulp noodzakelijk zou zijn.  Ze belde me toen ze in Europa aankwam, en vroeg of ik niet in Europa wilde werken omdat ik een harde werker ben. Iedereen vond dat ik het goed gedaan had. Ze vroeg me of ik een paspoort had, waarop ik ‘nee’ antwoordde.

Ze zei me dat ze alles voor me zou gaan regelen omdat ik het allemaal niet zelf kon betalen. Ze stuurde een man voor mijn geboortecertificaat en paspoortfoto. Hij ging alles verder regelen. Daarna belde een vrouw die zei dat ze er binnen 2 weken zou zijn om alles verder te regelen. Maar na twee weken was ze er nog niet. Ze kwam later dan de 2 weken dat ze beloofde en bezocht mij op mijn werk. Ze zei dat ze me mee naar Europa wilde nemen om mij een beter leven te geven. Ik was haar zo dankbaar en zei dat God haar op mijn pad had gestuurd, zo dankbaar was ik haar.

Ik moest contact houden met de meneer die mijn paspoort zou regelen om te zien hoe het het allemaal ging. Hij nam contact met mij op en zei mijn paspoort en visum geregeld te hebben. Ook vertelde hij dat hij degene was die het voor me had betaald. Zodra ik in Europa was moest ik contact opnemen met de vrouw. Alles was goed gegaan en ik werd door de vrouw gebeld. Zij vertelde me dat alles volledig betaald en geregeld was. Ik moest haar zo snel mogelijk terugbetalen. Het maakte niet of ik een opleiding deed, of hoeveel geld ik verdiende. Mijn eerste prioriteit was het terugbetalen van het geld die ze hadden gebruikt om mij het land binnen te krijgen. In eerste instantie leek mij dat geen probleem. Ik ben een harde werker, dus het geld zal zo afbetaald zijn. Ik had haar echter niet gevraagd om hoeveel geld het ging. Dit omdat ik zo blij was dat God een engel op mijn pad had gestuurd. Iedereen was blij. Er werd mij geadviseerd dat ik goed naar haar moest luisteren en nederig moest zijn, zodat ze me goed kon helpen.

2 weken voordat we zouden vertrekken kwam ze naar me  toe met haar chauffeur. We gingen naar een priester toe waar ik een rituele eed zou moeten afleggen. Dit omdat ze vaker in de maling was genomen door mensen die ze had geholpen. Ze wilde er zeker van zijn dat ik haar niet zou bedriegen. De eed moest ik afleggen om mijn belofte te bevestigen. Ik vond het niet erg, want in mijn hart wilde ik haar terugbetalen. Ik nam de eed af ze namen mijn vingernagels, teennagels en een deel van haren. Ze maakten een sneetje in mijn tong, het bloed mixten zij met kruiden. De priester mixte het bruine water (met kruiden) met het bloed en ik moest zeggen dat als ik het geld niet zou terugbetalen, ik zou sterven. Ik moest beangstigende dingen nazeggen. Mijn intentie was nog steeds dat ik haar haar geld terug zou betalen, ongeacht hoe hard ik moet werken.Ik vond het een voorrecht dat ik naar een betere plaats zou gaan. Nadat dat ik de eed had afgelegd brak de tijd aan dat we zouden gaan reizen.

Ik ging naar Italië waar de vrouw mij op kwam halen. Ik moest 3 dagen bij een man verblijven. Van daaruit ging ik naar België. Tenslotte kwam ik aan in Holland. Ik was ontzettend blij. In Holland werd ik bij 3 vrouwen in huis geplaatst. Ze ontvingen me heel erg goed. Ik was de vrouw ontzettend dankbaar. Ze gaven mij te eten en te drinken. Ik dankte God omdat hij mijn verhaal aan het veranderen was. Na 2 dagen dacht ik, ‘wanneer ga ik nou werken?’ Ik wilde het geld namelijk zo snel mogelijk terugbetalen. Ik ging naar mijn tante Frieda om te vragen of ze mijn tante Mafie had gesproken. Ik dacht namelijk dat ik moest werken en dat zij ook hier zou zijn.

Bij aankomst in Libië werden we gevangengenomen door rebellen en zes maanden vastgehouden. Ik werd zelfs neergestoken door een van de rebellen. We ontsnapten uiteindelijk en stapten op een boot naar Italië en emigreerden van daaruit naar Nederland. Maar hier zijn was niet gemakkelijk omdat ik werkloos ben. Ik help vrienden met schoonmaken, keukenwerk en elke klus die ik kan vinden. Tot slot, ik zal u zeer dankbaar zijn als u mij kunt helpen bij het vinden van werk om mezelf en mijn moeder thuis te helpen!

Testimonial 2

Ik ben een jonge Ghanese man die al een tijdje in Nederland woont. Ik kwam hier op zoek naar groenere weiden en werk, maar mijn komst hier was niet gemakkelijk. Mijn vader verloor ik op jonge leeftijd. Het was niet gemakkelijk om bij mijn weduwe moeder in Ghana te wonen. Een dagelijkse maaltijd betalen was een echte strijd! Elke dag wakker worden was mijn eigen kleine hel. Totdat een vriend van mij me vertelde dat hij me kon helpen om naar Europa te komen.  Ik wist niet dat we door de woestijn moesten reizen om hier te aan te komen. We begonnen onze reis met vijf jongens, maar slechts twee overleefden de ontberingen in de woestijn, inclusief ikzelf.

 

 

 

Wat wij doen

Ons doel

\

Platform voor illegalen

\

Rusthuis voor de doelgroep

\

Illegalen helpen uit de prostitutie

\

Naar land van herkomst helpen

\

Samenwerking met IND, politie en gemeente

\

Integreren binnen de samenleving

Onze Experts

Apostle Joanne Deborah D Amen van Rath

Apostel Joanne is een dochter, echtgenote, moeder, mentor, beëdigd raadgever, profetische voorbidder en ondernemer. Tevens zet zij zich in voor slachtoffers ten gevolge van prostitutie en mensenhandel.